Als trouwe bezoeker kunnen wij het ons niet voorstellen dat het niet zou zijn opgevallen ... maar onze website zit in een nieuw kleedje.

Wij hopen uiteraard dat je er even vlot (of zelfs nog vlotter) alles op terugvindt wat je nodig hebt.  En ook op smartphone of tablet zou de website nu iets mooier moeten ogen.  Er is misschien hier en daar nog wel een beetje werk, dus in de nabije toekomst zou er nog wel eens af en toe iets kunnen wijzigen, maar de grote lijnen staan nu toch wel al vast !

Mochten er nog wat kinderziektes in voorkomen .. aarzel dan niet om het ons te laten weten, dan trachten we dat zo snel mogelijk te verhelpen.

Vanaf dit jaar worden de toegangskaarten voor de Kaas&Wijnavond van zaterdag 11 oktober 2014 pas uitgedeeld na betaling. Om het eenvoudig te houden, kan iedereen kaarten reserveren via onze website. Vul snel het formulier in (zie "Lees meer"), plaats de overschrijving of geef cash geld mee, en de plaatsen zijn voorbehouden.

Grote families of groepen kunnen een (grote) tafel aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Na het Franse kampioenschap en met de examens in het vooruitzicht, worden de trainingen in de laatste maand van het seizoen iets rustiger. Hieronder de wijzigen tegenover het gewone uurrooster. De trainingen die niet vermeld staat, gaan gewoon door.

Van maandag 1 tot vrijdag 5 juli zijn heel wat kleine sportertjes iedere voormiddag bezig geweest met tal van activiteiten, volledig aangepast aan de capaciteiten van de groep, maar allemaal in een sportief kleedje gestoken.

En dat ze zich geamuseerd hebben kan je hier bekijken !!

Zonet hebben wij het overlijden (op 12/03) vernomen van de stichter van onze vereniging, Maurice Huyzentruyt.
Via deze weg wensen wij uiteraard ons medeleven te betuigen aan de familie.

overlijdensbericht

 

Hierbij een kleine hommage aan Maurice, aanwezig op de festiviteiten ter gelegenheid van het 50 jarige bestaan van onze vereniging in 2009 (monument 'Obelisk van de Sprong') en 2010 (turn- en trampolineshow).

Intro-04 Standbeeld 2009 92 Standbeeld 2009 99

 

Na het Franse kampioenschap van komend weekend (31 mei - 2 juni) en met de examens in het vooruitzicht, worden de trainingen in de laatste maand van het seizoen iets rustiger. Het gewone trainingsschema wordt vervangen door de trainingen uit deze lijst:

Niets weerhoudt jullie natuurlijk om gedurende de zomer enkele sprongen verder te oefenen, zoals het filmpje van deze groep gymnasten:)

Zaterdag 25 januari trekken onze springers opnieuw op pad. Niet voor een verre wedstrijd, maar voor de pannenkoekenactie in Beveren-Leie en omliggende gemeenten. Vanaf 10u mag je onze verkopers al aan de deur verwachten met een heerlijke pak versgebakken pannenkoeken (9u30 verzamelen in de sporthal). Met uw steun zorgen we voor de afwerking van onze mooie trampolinezaal.

Als je zaterdag niet thuis zou zijn, kan je steeds enkele pakjes bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Joepie vakantie!

Tijdens de schoolvakanties zijn er geen trainingen, behalve onze 2 stages in Brugge en Beveren-Leie.

Zo kan iedereen voldoende uitrusten voor het volgende seizoen, dat in onze nieuwe zaal kan doorgaan.

Noteer alvast het grote openingsweekend van 1&2 september 2012!

Trampoline
Turnen
Sportkampen
Demonstraties

 

 

Trampoline

Vanaf het eerste leerjaar kan uw kind beginnen met trampoline. Op een speelse manier wordt uw kind de basistechnieken aangeleerd tijdens de initiatielessen (1x per week training). Vanaf het derde leerjaar kan gekozen worden voor bijkomende lessen (basisgroepen trainen 2x per week) of verderzetting van de initiatie. Indien de voorziene uren niet helemaal passen, kan individueel bekeken worden om bij een andere groep aan te sluiten. Heeft uw kind uit de basisgroepen echter meer ambitie en wil het ook competitief trampolinespringen, dan kan dat via een groter aantal trainingsuren. Chantal Debacker, Bieke Decavel, Joni Sabbe en Sara Debacker trainen vooral de springers uit het lager onderwijs, terwijl Philippe Decavel, Valerie Vanmellaerts, Marie Huyghe en Dieter Coudijzer zich hoofdzakelijk met de +12jarigen bezighoudt. 

De groepen trampoline worden onderverdeeld in :

 • Trampoline initiatie
 • Trampoline basisgroepen
 • Trampoline competitie
 • Zie Uurrooster (hieronder) voor meer uitleg over deze indeling

 

Turnen

Sinds het seizoen 2015-2016 zijn we gestopt met de sessies recreatief turnen.  Wie bijgevolg wil turnen, moeten we doorverwijzen naar andere turnverenigingen in de buurt.

 

Sportkampen

Tijdens de paas en zomervakanties organiseert VZW Lenig & Vlug omnisportkampen voor actieve sporters uit het lager onderwijs. Gedurende deze één-week-durende kampen krijgt uw kind een grote varieteit aan activiteiten voorgeschoteld. Er is eveneens mogelijk om gebruik te maken van een opvang voor en na de sporturen. Over de middag kan uw kind onder begeleiding zijn picknick verorberen in de sporthal.

Gedurende een viertal weken voor ieder sportkamp, zal u hier alle informatie vinden om u kind online in te schrijven. Informatieblaadjes worden via de omliggende scholen rondgestuurd.

 

 

Demonstraties

Wij geven ook demonstraties, ideaal voor op kermissen, feestjes, (sport)happenings,...
Mogelijkheid tot animatie en initiatie.

demo3

 Contacteer ons zonder enige verplichting

 demo6

Onze laatste demonstraties:

Het uurrooster en de groepsindeling is op een aantal punten aangepast ten opzichte van vorig seizoen, voornamelijk voor groep C. Geen lessen volgens het vaste schema tijdens de schoolvakanties of wettelijke feestdagen.Download hier het voorlopige uurrooster seizoen 2018-2019. Starten en inschrijven tijdens het seizoen blijft steeds mogelijk.
 
Uurrooster
 
Binnen trampoline zijn er drie verschillende categorieën volgens hun trainingshoeveelheid en wedstrijddeelname.
 
1) Trampoline initiatie
 • vanaf 1e leerjaar
 • trainen 1x per week
 • geen deelname aan wedstrijden mogelijk
 • groep A: 1e en 2e leerjaar op woendagnamiddag
 • groep B: +12 jarigen springen, tijdstip nog te bepalen

2) Trampoline basisgroep

 • vanaf 3e leerjaar
 • trainen 2x per week
 • deelname aan wedstrijden mogelijk, maar niet verplicht
 • groep C: 3e tot 6e leerjaar
 • groep D: +12 jarigen

3) Trampoline competitie

 • vanaf 3e leerjaar, na selectie door de trainers
 • trainen 3 tot 4  keer per week
 • deelname aan Belgisch en internationale wedstrijden (na selectie)
 • groep D2: +12 jarigen enkel Franse competitie B
 • groep E: -12 jarigen (Franse competitie + eventueel Gymfed A)
 • groep F: +12 jarigen (Franse competitie + Gymfed A)
 

 

vzw Lenig en Vlug

 
Contactpersoon
Adres:
Turn- en Trampolineclub
Grote Heerweg 87
8791 Beveren-Leie

Telefoon: +32 (0)56 719295

Gegevens: BTW: BE 0449.285.588
Rekening Crelan: BE18 8600 1339 4365 (SPAA BE22)

Adres van de SPORTHAL
"Den Averul"
Koning Albertstraat 18
8791 Beveren-Leie
 

 

Dit is een ongeldig emailadres.

Vul een onderwerp in.

Vul uw bericht in.

Veiligheidscontrole
Invalid Input

­