×

Waarschuwing

The form #1 does not exist or it is not published.

Archeologische nieuwbouw

Aarde omwoelen is zoeken naar….wroeten in de aardkluit, verscheppen van verschillende lagen, verplaatsen van atomaire structuren. Archeologen halen  er dan een schopje bij, een spateltje, wat borsteltjes en veel… heel veel verpakkingsmateriaal om, als het wonder zich voordoet, de kleinoden te vrijwaren tegen buitenlucht, om de jarenlange, soms eeuwenlange conservatie in de bacteriële ondergrond te kunnen behouden. Feit is, dat  op de "haverhul", de lichte uitstulping van de Beverse bodem waar momenteel de sporthal op staat, op slechts een kleine hectometer daarvandaan, ooit, toen de winkel van "Sablainskes menage" de legendarische "Centra" er werd opgetrokken, een doosje met Romeinse munten werd gevonden. Je weet wel, de fameuze "heirbaan" liep daarlangs.

Ik vermoed echter dat de gigantische klauw van de graafmachine die momenteel het schapenplein achter de schietstand met haar rupsbanden verpletterd, niet de subtiele tactiek zal toepassen om kleinoden boven te halen. Indien echter  wel iets zou te zien zijn, dan is dat direct een "haltroepen" aan verdere vorderingen van onze trampolinehal. Enerzijds is onze roemrijke geschiedenis van dappere Galliërs toch wel heel belangrijk en misschien heeft één of ander Romeinse centurion wel een amoureuze flirt met een plaatselijke schone op de Haverhill beleefd waarbij een en ander werd uitgedaan en in de hitsige belevenis is achtergebleven op de heuvel, maar dit wensen we echt de huidige gravers niet toe. Ze zijn begonnen, om hopelijk niet meer te stoppen voor ons nieuw stulpje er staat. Dus monster, klauw maar voort, betonmolen, draai maar door, laat ons de geschiedenis maar even vergeten en ons egoïstisch op onze sporttempel focussen.

Willem Kloos

Romantiekers, daar heb ik het wel voor. Ik kreeg ooit les van "Remie van Duyn", in de theaterwereld een boegbeeld. Ooit ook regisseur van de eerste "De leeuw van Vlaanderen"- Film en van menig Vlaams filmke en feuilleton. We moesten gedichten declameren, en eigenlijk deed ik dat graag. Eén ervan was " Van de Zee" van Willem Kloos, opgedragen aan Frederick van den Eeden. Het hangt nog altijd ingekaderd op mijn clubburo. We gaan dit weekend naar de Côte D'Opale, de streek van Nord –Pas de Calais rond Boulogne voor het zonekampioenschap en elk jaar weer is dit een memorabel weekend. Het ruisen van de overslaande baren, het knisperen van het zand als het zoute water terugtrekt en de mooie luchten in de avond, maar vooral onze jaarlijkse ijsberenduik blijft kleven in onze memorie. De wedstrijd is altijd primordiaal, maar het weekendje is er één van sport op hoog niveau en leuke ontspanning. We zijn met meer dan 50 en misschien ga ik wel het gedichtje op onze avondwandeling, als 't lukt met zicht op de "White Cliffs of Dover" declameren, gewoon als herinnering van dit hoogst romantisch bezingen van een natuurfenomeen van steeds wederkerende golven waar een mens stil van wordt. Hopelijk schenkt ons dit de inspiratie om de dag erop voor de meesten al een kwalificatie neer te zetten voor de komende Franse kampioenschappen. Bonne chance, mes petits belges.
De zee, de zee klotst voort in eindeloze deining,
de zee waarin mijn hart zichzelf weerspiegeld ziet….

Met ander woorden, jeugdherinneringen voor een leuke toekomst.

Toch maar even meegeven

’t Is tien uur zondagavond en net thuis van alweer een weekendje inzet met velen voor onze club en ik ‘k ben weer aan het “deadlinen” om ’ t Beverblaadje nog op tijd door te sturen en heet van de naald willen we daarom meegeven dat we ondertussen al een ticket hebben met maar liefst 18 atleten voor de grote finale in juni in Rodez. Nog verre toekomst, maar onze eerste twee selecties zijn alweer heel goed verlopen. Slechts enkele gevestigde waarden moeten het nog maar eens overdoen omdat ze efkes tegen de lamp liepen, spreekwoordelijk gezegd. Trampolinespringen is soms een raar ding, en diegenen die uitzonderlijk de sprong misslaan, kunnen ook wel eens op zondag een “Blauwe maandag” in de kleren hebben, en dat is dan voor hen  de wet van Murphy, maar meestal zetten ze dat onder nog meer stress tijdens de hoger ingeschatte wedstrijden toch recht. We gaan voor minstens 25 plaatsen, dus geen nood, nu alleen nog alweer beroep doen op onze medewerkers om in die streek een slaapplaats te vinden voor onze talrijke Bevernaars. Alweer een plaatsje waar we nog nooit zijn geweest. Vive la France, maar dan liefst zonder rekening te houden met de houterige Sarkozy, alhoewel we ook bij onze zuiderburen heel wat mopjes horen over ons Belgisch “Gouvernement”, maar je zou voor minder.

Vrieskou en pannenkoeken

Bravo Bevernaars, jullie hebben een Bourgondische maag, en de superpannenkoeken zijn vlot over de toonbank gegaan ook al was het bar koud tijdens onze verkoopsronde. We kunnen weer tegen een financieel stootje dankzij jullie lekkerbekkerij. Hartelijk dank en smakelijk.

Onze kalender:

4 maart    West-Vlaams kampioenschap in Wevelgem
9-10 maart   Coupe de France in St Etienne
25 maart            Vlaams kampioenschap in Ingelmunster

                             

vzw Lenig en Vlug

 
Contactpersoon
Adres:
Turn- en Trampolineclub
Grote Heerweg 87
8791 Beveren-Leie

Telefoon: +32 (0)56 719295

Gegevens: BTW: BE 0449.285.588
Rekening Crelan: BE18 8600 1339 4365 (SPAA BE22)

Adres van de SPORTHAL
"Den Averul"
Koning Albertstraat 18
8791 Beveren-Leie
 

 

­