×

Waarschuwing

The form #1 does not exist or it is not published.

Puy-de-dôme….

Wist u dat de weg op de fameuze uitgedoofde vulkaan doodloopt helemaal op de top. Toen Merckx daar in de jaren stillekens als eerste bovenkwam moest hij helemaal dezelfde weg terug, maar dan natuurlijk zonder te duwen, om in de nabijgelegen stad Clermont-Ferrand op de massagetafel nog flink na te genieten van zijn huzarenstukje. Wij willen hem ook beklimmen en er de goden  aanroepen  om enkele gunsten voor onze fantastische selectiebende voor de Franse kampioenschappen die er het Hemelvaartsweekend in de stad zullen doorgaan.

Momenteel staan we vierde in de rancking van de clubs in Frankrijk op een handvol puntjes van die immens populaire club van La Seyne-sur-Mer, maar met zowat de meeste geselecteerden van de hele competitie kunnen we, wie weet, nog één of twee plaatsjes dichter. Daar gaan we voor, maar vooral voor de individuele acties van onze spruiten. We kijken er al zo lang naar uit en alles wat we in ons landje meedoen is maar kinderkak bij wat we daar allemaal mogen meemaken. Altijd een beetje leren, beetje reizen, beetje genieten en vooral o zo graag meedoen in deze voor ons grensoverschrijdende sporthappening. We zijn er “Wattrelos” maar de microman blijft er altijd toch nog eventjes bij vermelden : “ils viennent tous de la Belgique” voor wat België heden ten dage nog voorstelt. Wij zijn er toch maar trots op dat wij kleine, maar echte Belgen, het daar mogen waar maken. Allons enfants de la Belgique…

Paraplu…

Tegenwoordig is het ultieme wapen tegen regen nog altijd een eenvoudige paraplu. We maken een ongehoord droge periode door en die paraplu zou ook wel eens een parasol kunnen zijn voor overgevoelige kletskoppen of voor die bleekscheten die een UV gevoeligheid hebben waar zelfs een gloeilamp verlegen bij wordt. Maar waar dient spreekwoordelijk ook weer dat regenschermpje voor? Wel ja, om altijd uitvluchten te zoeken, om altijd excuses te vinden of drogredenen om datgene wat gevraagd wordt toch maar te negeren, te ontkennen of er helemaal niet te kunnen op in gaan zonder één of andere verzekeringsgod te moeten aanroepen, een veiligheidsrisico uit te vinden of gewoon een reden te vinden om “nee” te kunnen zeggen tegen eender welk initiatief dat die verdomde enthousiaste en steeds weer naar nieuwigheden zoekende trainers van lenig en vlug weer pogen te realiseren. Wij hebben een dikke huid ontwikkeld, een pantser als het ware tegen felle regen, alsook een fijne neus ontwikkeld zoals die vermetele Jean-baptiste Grenouille in de ongeëvenaarde roman “Het Parfum” van Suskind, om die paraplu in de mand te droppen en door te zetten. Die paraplu is onlangs weer opgedoken, gebruikt en we hadden de bui niet zien aankomen, maar initiatieven van een club zoals de onze opzij zetten, nee, daar zijn grotere plensbuien voor nodig.

Ik verklaar mij nader…

Wat een lange “intro” om te zeggen dat we slechts enkele weken geleden door de directie van onze, sinds vijf jaar uitstekende, stageplaats “het MPI te Kortrijk” op de hoogte werden gebracht dat door het directeurscomité van de scholengemeenschap was beslist dat hun school- accommodatie niet meer wordt verhuurd omwille van …. en dan volgt een hele reeks bla bla bla… . We blijven tactvol en bedanken de paraplupieten voor hun jarenlange welwillendheid om ons enkele dagen te dulden in hun school. Een Win-Win situatie waar ze blijkbaar niet meer het nut van inzien. Niet getalmd, we zijn erop uit getrokken en hebben tussen de paraplumensen toch nog enkele van die echte directeurs-liefhebbers-goedaardige-realistische-open-minded people gevonden. Openstaand voor heel wat initiatieven en met een jovialiteit om “u” tegen te zeggen, maar toch met de nodige ernst en economisch inzicht, vonden we bij Joris (voornaam van die toffe directeur) alweer een super toffe oefenschool voor onze elite stage van het groot verlof. Onze springende leeuwenfamilie zal zijn nest maken in het Sint-Leocollege in Brugge. Zowat in het centrum van het “Venetie van het noorden” strijken we van 8 tot 13 juli neer met ons materiaal om er samen met onze Franse gastspringers en trainers en met atleten uit zowat alle Belgische clubs vijf dagen onze klauwen in de springkunst te zetten. Bij Sint-Leo juichen ze initiatief en motivatie toe en daar zijn we ongelooflijk gelukkig mee.

Het verleden ligt weeral achter ons…

Hoe spelen we het toch klaar….
Er liggen weer een stapeltje gouden, zilveren en bronzen plakken op onze toch al indrukwekkend hoge medailleberg.  Niet alleen van dit jaar maar zowat van de voorbije 50 jaar!  Het Belgisch kampioenschap werd begin mei  in Beveren-Waas gestreden.

Het synchroonspringen is zowiezo al ons ding en daar pikten we maar liefst drie titels weg en daarenboven nog een aantal podiumplaatsen.  Individueel stond er weer geen maat op onze kleine Marie.  Ruim dertien punten loopt ze uit op eender welke concurrentie.  Misschien moeten we ze laten meedoen bij de junioren, want met haar moeilijkheid en uitvoering staat ze daar nu al op een imaginaire tweede plaats.  Leuk om weten is dat we misschien niet zo overtuigend waren bij de meisjes junioren maar toch scoren we daar helemaal niet slecht in de moeilijkheidsgraad en dat is veelbelovend.  Belofte Jolien weet ondertussen heel goed dat trampolinewinnaars zij zijn, en zij alleen, die drie keer tien sprongen kunnen uitvoeren op één wedstrijd en daar is ze ondertussen goed in. Goud dus ook voor haar.

Simon wist dat zijn twee grootste en oudere concurrenten misschien op papier wat sterker zijn, maar ook hier etaleerde hij zijn bloedvorm met een schitterende finalereeks, een fantastische tweede plaats. Kevin was nu eenmaal de sterkste. Valerie ging voor haar laatste wedstrijd en weer bleek wat voor een raspaardje ze ooit was.  Leuk dat ze Justine (uit Drongen) toch liet voorgaan (Justine is haar sprongen niet kwijt) maar met de nog steeds uitermate uitgelijnde afwerking verzilverde Valerie toch een mooi einde. Stek twee was de juiste plaats.

We weten het al lang, geen enkele club doet beter en met acht individuele selecties staan we, voor het jeugdwereldkampioenschap dat in november in Birmingham doorgaat,  qua deelnemersaantal minstens dubbel zo sterk als alle andere clubs.

Open sfeertje tijdens de BOT selectieproef in onze Sporthal

Pas een weekje na het Belgisch kampioenschap en onze jeugd kan zich alweer opwarmen voor een selectieproefje. Niet officieel maar zo een wedstrijdje om niet alleen onze oudsten wat vlieg- en stuntwerk te laten proberen (nieuwe reeksen voor het eerst draaien) maar vooral om de jongsten, de beginnertjes te laten proeven van stress, van track voor hun eerste tornooitjes. Meestal staan de papa’s of mama’s dan met de “kodak” in aanslag en missen ze met hun flits net die sprong die er niet meer kwam of die al voorbij was, maar ze hebben toch vooral zelf hevige hartkloppingen en menigen pinken een traantje weg als hun kleinste eersteling op het grote witte springdoek staat. Applaus is er altijd en in een gemoedelijke sfeer sloten we meer dan een kwartier voor op ons tijdsschema, dit leuke gebeuren af. Er zijn er die nog veel kunnen opsteken van ons organisatietalent.

De vakantie wenkt

Wat gaan we nog doen? Dat is altijd de vraag. Stilvallen dat staat niet in onze agenda.

Eerst sportkampen voor elk wat wils. Een gek kleutersportkamp, een gevarieerd omnisportkamp en dan op naar Sint-Leo in Brugge voor die ongelooflijke zware afmattende stage, het begin van het volgend seizoen op techniek, moeilijkheid en uithouding. En dan bannen we een maand lang alles wat springen, trampoline, draaien en schroeven is, uit onze grijze cellen om dan met een frisse kop weer de laatvakantiestages aan te vangen in augustus. Eerst eentje op Franse bodem in de Creusevallei en dan opnieuw met een internationaal gezelschap in augustus in onze sporthal en …
…dan zijn we weer vertrokken.
 

Onze kalender                                                                        

Hemelvaartweekend Championnat de France in Clermont-Ferrand
4-8 juli Kleutersportkamp in ’t Klokhuis
4-8 juli Omnisportkampen in “Den Averul”
8-13 juli Internationale stage door ons georganiseerd in St-Leo te Brugge
6-13 augustus Stage in de Creusevallei met Bieke en Dieter en de kleine Zita
21-27 augustus Internationale stage in Beveren-Leie (organisatie Lenig&Vlug)

 

vzw Lenig en Vlug

 
Contactpersoon
Adres:
Turn- en Trampolineclub
Grote Heerweg 87
8791 Beveren-Leie

Telefoon: +32 (0)56 719295

Gegevens: BTW: BE 0449.285.588
Rekening Crelan: BE18 8600 1339 4365 (SPAA BE22)

Adres van de SPORTHAL
"Den Averul"
Koning Albertstraat 18
8791 Beveren-Leie
 

 

­