×

Waarschuwing

The form #1 does not exist or it is not published.

Hebben wij iets met ???

Kampioenen ontmoeten kampioenen, kinderen en jongeren hebben hun idolen, kijken op naar …., hopen stiekem op….. of streven in hun wilde dromen naar het hoogste waar hun idool in uitblinkt. Onze club heeft ook zoiets met de groten in ons wereldje. Recent nog werd Nathan Bailey wereldkampioen bij de junioren in Metz en wat blijkt weeral? Ook  hij heeft een hele week bij ons gelogeerd en getraind. Een drietal jaar terug was Nathan samen met zijn trainster te gast op onze zomerstage en hij had het moeilijk met zijn dubbele salto met anderhalve schroef. Hij had een hekel aan deze sprong en Rosy zag het die moment niet zitten om hem daarop extra bij te trainen. Ikzelf heb hem toen tijdens die week tot tranens toe op dit onderdeel aangepakt. Na zijn titel in Metz kwam hij naar me toe om me daarvoor te bedanken. We zijn hier in Beveren toch maar trots dat we ook ons steentje naar de roem hebben mogen bijdragen. Bovendien facebookt  Nathan nog altijd vrij intens met onze springers.

 

Eventjes oplijsten, rendez-vous met de groten

Paul Luxon, ondertussen overleden is zowat de grondlegger van het moderne trampolinespringen, hij kwam jaar na jaar met Mister Smith een weekje bij ons trainen in de zomervakantie in de jaren zeventig. De ontwerper en uitvinder van de trampoline (vorig jaar overleden op 87 jarige leeftijd, ontmoetten we in Genève tijdens een internationale wedstrijd. Steward  Matthews en Karl Furrer, wereldkampioenen in individueel en synchroonspringen, kwamen langs voor een korte demonstratie in onze club. Roman, jarenlang de nummer één van Polen kwam bij ons op stage en wij gingen toen (jaren tachtig)  met een selectie van de beste springers in zijn club in 't Poolse Poznan trainen. Richard Tison (tweevoudig Frans wereldkampioen) was jarenlang mijn idool en Chantal en  ikzelf trainden samen met hem tijdens enkele stages in Parijs. Lionel Pioline, ook tweevoudig wereldkampioen kruiste geregeld onze wegen tijdens onze stages en wedstrijden en Sophie mocht samen met hem in Rixensart sychroon springen tijdens een exhibitie. Ook samen met Andrea Holmes (Engeland)(meervoudig Europees kampioene) en top 10 in de wereld, heeft Sophie synchroon gesprongen tijdens het weekend van de acrobatie in Evian (jaren negentig).
De Nederlandse topspringers (gebroeders Villafuerte) waren twee maal te gast op onze wedstrijden in Beveren en Grégoire Pennes en Sebastien Martiny (vice wereldkampioenen synchroonspringen en Europees kampioen in het individuele werk en synchroonspringen waren vorig jaar nog te gast op onze internationale Golden River team cup.
Wereldkampioen Emanuel Durand kwam langs op onze stage en logeerde bij ons thuis en houdt na jaren nog altijd geregeld contact via mail en post om zijn omzwervingen met Cirque du soleil te vertellen. Ik vergeet er zeker nog een tiental van die trampolinegoden (onlangs ontmoetten wij nog Jason Burnett (vice-Olympische kampioen) en David Martin (vice-wereldkampioen) kwam meespringen in onze teamcup, zonder ook maar de trainers te vergeten die jarenlang hoog scoorden met hun atleten en waar wij een goede band mee hebben. Ambieer je het hoogste dan moet je je met de goden inlaten en dat is wat we bij Lenig en Vlug altijd hebben nagestreefd.

 

Wat brengt 2011?

2010 was goed, maar toch was blessureleed wat ons betreft toch iets teveel aanwezig. Meerdere springertjes kregen af te rekenen met kwetsuren, de één al van iets langere duur dan de andere. Ondertussen krijgen we gesofistikeerde raad van enkele chiropractoren die ons met raad en daad bijstaan en dit moet in de toekomst resulteren in het nog beter beheersen van onze lichaamshouding. Technieken verbeteren maar zelfkennis van het lichaam is vooral de prioritaire basis om je sport degelijk uit te oefenen. De start van 2011 begint een flink stuk het jaar ervoor en terwijl deze tekst uit mijn pc rolt zijn we al aan het opwarmen voor onze eerste Franse wedstrijd in Wattrelos. Vroeg gestart in 2011 dus en we hopen op minstens het palmares van vorig jaar. Er staat van alles op de agenda, maar de grote druk van ons jubileumjaar is voorbij zodat we rustig kunnen blijven focussen op het sportieve deel binnen onze vereniging. Anderzijds is het zoeken naar extrasportievelingen ook een taak voor ons bestuur gezien we voor een nieuwe uitdaging staan eind dit jaar met de bouw van “onze topsporthal voor trampoline”. Een onverhoopt geschenk van onze stad Waregem in samenwerking met de provincie West-Vlaanderen. Wij willen instaan voor de materiële invulling van sportmateriaal en daarvoor hebben we nog heel wat duizenden eurootjes nodig.

Maar daarvoor is slechts één ding van tel: gezond en wel in ’t leven staan. Prosit voor iedereen in 2011.

Onze kalender:

16 januari                    eerste selectieproef Franse competitie in Wattrelos
23 januari                    West-Vlaams kampioenschap in Merelbeke
6 februari                    Brabants kampioenschap in Bierbeek
12 februari                  Pannenkoekenactie voor onze kas

vzw Lenig en Vlug

 
Contactpersoon
Adres:
Turn- en Trampolineclub
Grote Heerweg 87
8791 Beveren-Leie

Telefoon: +32 (0)56 719295

Gegevens: BTW: BE 0449.285.588
Rekening Crelan: BE18 8600 1339 4365 (SPAA BE22)

Adres van de SPORTHAL
"Den Averul"
Koning Albertstraat 18
8791 Beveren-Leie
 

 

­