×

Waarschuwing

The form #1 does not exist or it is not published.

Wet van Murphy…

Wie hij was weten we niet, maar zijn naam gaat gewoon samen met, datgene dat, als er iets moet misgaan, dan gaat het mis. Iedereen weet ondertussen dat we met een bendeke bevernaarkes volgende week in Metz meedoen aan de grootste wedstrijd op wereldniveau voor de jeugd. Al maanden wordt hard gewerkt om daar onze parochie scherp naar voor te brengen en dan slaat altijd wel ergens het noodlot toe. Sara heeft ook Murphy ontmoet en moet noodgedwongen verstek laten gaan ondanks haar supermotivatie en goed trainingswerk. 

Ze is enkele hechtingen rijker, een paar minuscule plaatjes en vijsjes, maar kan alweer goedlachs door het leven. Niets ergs dus, ook al leek het eventjes benauwd erger dan we dachten. Met die plaatjes zie ik ze overal in elke luchthaven aan een extra controle onderworpen als ze de metaaldetector door moet. Zij zal van het thuisfront uit ons wereldgebeuren moeten volgen. Sport en Murphy, ’t zijn soms harde noten om te kraken.

Wijle weg en zijle???

Zaterdagmorgen (lees 13 november) vertrekken we naar Metz, maar evenzeer alle andere springers die zich voor de “Open Belgische trampolinecompetitie” voor de finale wisten te selecteren, zullen hun wekkertje vroeg moeten afkloppen. Zij, ongeveer een bende van 25 wippers gaan diezelfde zaterdag in Zichem de finale springen. De ideale voorbereiding naar het komende seizoen toe. Dit zijn voor ons de echte oefensessies om nieuwe dingen voor het eerst in competitie uit te testen.

Veertien dagen later is er “la fête départemental de la région Flandres” en daar zijn we als gast voor een mooi demonstratiegebeuren. Deze keer is dat in onze Franse thuishaven Wattrelos. Elk jaar zijn wij een beetje de “top of the bill” bij dit gebeuren, want in de regio Flandres doen ze vooral aan dans en turnen maar dan op een minder hoog niveau.

Toch wel altijd leuk om al die mensen te zien bewegen, al dan niet verkleed, op de dansvloer, aan de brug of rek…. en natuurlijk de “ooh’s en de aah’s” en het applaus mogen ontvangen is voor onze jongelingen maar al te graag meegenomen.

Studeren op maat

Midden in d’ examens, hoe kunnen die Fransen dat toch altijd regelen, maar ja, ’t onderwijs in Frankrijk zit helemaal anders in mekaar, en toetsen en examens staan er maar sporadisch op de planning. Bij ons ligt dat anders, en altijd is de beloning van twee weken kerstverlof slechts een excuus voor de twee weken harde examens ervoor. Het weekend dat midden in die examenperiode valt gaat de jaarlijkse club- en ploegenwedstrijd “les divisions nationales” door in Sevran nabij Parijs. Ook dit jaar hebben we super gescoord in de klassering bij onze zuiderburen (een beetje onze echte trampolinethuis). We staan met de meisjes nr 5 genoteerd als club in eerste divisie en kunnen op deze wedstrijd onze stek verdedigen of zelfs verbeteren. Een paar jaar terug zijn we uiteindelijk vice- Franse kampioen geworden, en weet je, ook toen was dat in Sevran. Onze ladies zijn gewaarschuwd, ze zullen er keihard hun best mogen doen.

Onze jongens staan reserve bij de hoogste categorie. Voor hen is het de eerste keer dat ze erin slagen de eerste divisie te bereiken. Ook hier duimen we, ook al wordt het snel heen en terug “een ticketje Parijs”,- auto in- eventjes opwarmen- wedstrijd springen- en vliegensvlug weer naar huis voor het “blokken”. Moet ook kunnen, je studies en sporten goed plannen zodat ze in symbiose kunnen worden afgewerkt. ’t Hoort er gewoon ook bij.

Planning

13 november 2010      Vertrek ploeg naar Metz voor de WAGC
13 november 2010 BOT finale in Zichem
15-20 november 2010     WAGC (wereldkampioenschappen voor de jeugd) in Metz
28 november 2010 Demonstratie in Wattrelos (fête Départementale)
11 december 2010 Nationale kampioenschappen clubs in Sevran

vzw Lenig en Vlug

 
Contactpersoon
Adres:
Turn- en Trampolineclub
Grote Heerweg 87
8791 Beveren-Leie

Telefoon: +32 (0)56 719295

Gegevens: BTW: BE 0449.285.588
Rekening Crelan: BE18 8600 1339 4365 (SPAA BE22)

Adres van de SPORTHAL
"Den Averul"
Koning Albertstraat 18
8791 Beveren-Leie
 

 

­