×

Waarschuwing

The form #1 does not exist or it is not published.
World age group competition
 
Vroeger werden de wereldkampioenschappen slechts om de twee jaar georganiseerd, maar sinds 2008 wil de internationale federatie dat elk jaar een wereldkampioen op het podium staat. Metz (Frankrijk) is dit jaar in november de gaststad voor deze prestigieuze wedstrijd. De week volgend op dit concours gaan in dezelfde zaal de zogenaamde “wereldkampioenschappen voor de jeugd” the World age Group competition door. In elke categorie die per twee jaar worden ingedeeld van 10 tot 18 jaar komen van over de hele wereldbol teams voor de medailles afgezakt. Elk land mag maximum vier deelnemers per leeftijdsgroep en sexe hebben. Voor ons kleine landje betekent dit dat er maximum 24 deelnemers zijn op de grote trampoline.

Daarnaast is ook het synchroonspringen waar twee teams per groep kunnen aantreden.
Er zijn selecties gebeurd gedurende het hele competitieseizoen en in ons landje konden niet alle plaatsen worden ingevuld vanwege te weinig kwaliteit voorhanden.
De week van 15 tot 20 november wordt dus voor heel wat springers het summum in hun carrière daar in de Franse industriestad.

No support

Er zijn uiteindelijk twintig trampolinespringers die deel uitmaken van de delegatie van de gymnastiek federatie. Inderdaad, het is als federatie dat men er aan deelneemt en niet als club, maar alle kosten, zowel voor deelname, als voor logies, vervoer en maaltijden worden door de atleten zelf betaald. Ikzelf kwam al vele malen op voor een betere ondersteuning van de jeugd, want zij zijn de atleten voor de toekomst, maar federaties hebben daar geen oren naar. België heeft dit jaar geen atleten in het wereldkampioenschap voor senioren zelf, vanwege niet goed genoeg, en dan lijkt het me logisch dat in de jeugd wordt geïnvesteerd, maar de klepel die de klok moet doen klingen, hebben ze bij de gymfed nog steeds niet gevonden. Dus dan maar zelf betalen.
Onze club ondersteunt dan wel weer hun flinke deelnemers. Wij komen deels tegemoet aan de hoge deelnemersbijdrage en de rest wordt dus zoals gezegd helemaal zelf bekostigd. Lipi gaat vrijwillig als coach mee en moet ook alles zelf ophoesten, maar als je met zo'n indrukwekkend deelnemersveld van je eigen club bij de twintig geselecteerden hoort, dan is geen moeite te veel en wordt de ambitie nog flink wat bijgeschroefd.

Lenig en Vlug in Metz

Maar liefst acht springers van ons clubje haalden de norm om deel te nemen. Tja, met zeven Belgische titels is dat dan ook niet moeilijk. Andere clubs moeten het stellen met maximum één of hoogstens twee deelnemers. We zijn toch weeral nog geen klein beetje fier op ons trainersteam in de club. We hebben zeven individuele deelnemers: Marie, Jolien, Lisa, Laura, Annabelle, Sara en Simon, en maar liefst drie synchroonkoppels: Marie en Jolien, Lisa en Meredith en Annabelle en Sara.

Ze zijn al een paar maanden flink aan het werk en met maar liefst vijf trainingen per week en wat extra conditie- en vormspanningsuurtjes erbij worden ze klaargestoomd voor “hun” wereldkampioenschap. Zelf proberen ze de kosten te drukken door nog wat fondsen te sprokkelen via  autowassen en de verkoop van een door hen samengestelde DVD met de beelden van onze jubileumshow. Wie ze graag nog een extra duwtje geeft kan voor de luttele 10 euro voor de DVD hun kampioenschapsbeurs wat aandikken. Onze ambitie is groot, minstens één finaleplaats is ons doel en verder iedereen bij het eerste derde deel van de uitslag. Dit wordt knokken met maar liefst zowat 70 deelnemers per categorie. Trainen en duimen maar.
 
Onwaarschijnlijk 

Schoolbanken zitten propvol dezer dagen, de onderwijsinstellingen draaien weerom op volle toeren. Terwijl de lagere scholen afstevenen op alweer een korte vakantie zijn de universiteiten en hogescholen net uit hun startblokken geschoten. Jaarlijks studeren honderden leraren lichamelijke opvoeding af, en merendeel ervan vindt geen werk of slechts deeltijds, maar ze zijn zeldzaam, diegenen die nog een paar uur in de week extra in de weer willen zijn om onze jeugd aan sport te laten doen. Het zijn eerder jongeren die zelf in de club een hele tijd hebben doorgebracht die naast hun lessenpakket op school nog de tijd willen spenderen aan twee uurtjes gymnastiekles geven op een leuke en recreatieve manier. Jammer genoeg hebben die een danig lessenpakket dat ook dat niet meer kan.  In een perimeter van zowat 20 km hebben we meer dan 40 mails verstuurd en op zijn minst zowat 60 persoonlijke telefoontjes gepleegd om tot de constatatie  te komen dat al die gediplomeerde L.O.‘ers het de moeite niet vinden om een handje toe te steken. Onze warme oproep daarom: wie wil op dinsdagavond van 16u45 tot 19u15 bij Lenig en Vlug twee groepen kids de knepen van het recreatief turnen bijbrengen?
Graag snel reageren, want dit is een uiterst dringende oproep.

Noot: over een diploma hoef je niet te beschikken, als je maar gemotiveerd bent en ietwat van bewegingsleer, dansen, conditietraining en lenigheid afweet. We heten je graag welkom bij ons team.

Onze kalender
14 november               BOT finale in Zichem
14 november               Vertrek delegatie naar Metz
15-20 november         WAGC in Metz
28 november               Demonstratie voor de regio Nord-Pas de Calais in Wattrelos
11 december               Kampioenschap van Frankrijk voor clubploegen in Sevran (Parijs) 

 

 
vzw Lenig en Vlug

 
Contactpersoon
Adres:
Turn- en Trampolineclub
Grote Heerweg 87
8791 Beveren-Leie

Telefoon: +32 (0)56 719295

Gegevens: BTW: BE 0449.285.588
Rekening Crelan: BE18 8600 1339 4365 (SPAA BE22)

Adres van de SPORTHAL
"Den Averul"
Koning Albertstraat 18
8791 Beveren-Leie
 

 

­