×

Waarschuwing

The form #1 does not exist or it is not published.

In de kijker

U weet het ondertussen al, we zijn een halve eeuw oud, en al een heel jaar door proberen we alles uit de kas te halen om dat in de verf te zetten. Dat verdient altijd een bloemetje, vijftig jaar activiteit. Er zijn er heel wat over de vloer gekomen tijdens het weekend van Beveren Kermis. Een puike organisatie weeral van het comité, en wat meeval van Frank Deboosere of was het Sabine Hagedoorn, en zowat alle Bevernaars moeten de kerktoren eens van tussen pot en pint hebben gezien. Wij, van ons kanten, wij maakten een zogenaamde “Joint Venture” met een beeldende artieste, namelijk Nathalie Pontegnies.

Wie zich onze “Obilisk van de sprong” herinnert, of wie hem weet staan als trotse wachter aan de sporthal, die weet wat deze kunstenares in haar marge heeft. Samen met Nathalie zetten we een tentoonstelling op pootjes tijdens het kermisgebeuren onder de naam: TORENHOOG, een verwijzing naar de creaties van Nathalie en evenzeer de link met onze ambities als trampolineclub: altijd aan de top willen staan.
Voor Nathalie was het de echte kennismaking met heel wat Bevernaars en voor ons waren de 50 (evenveel als onze ouderdom) geselecteerde foto’s geprojecteerd op een soort super 8 filmrol een terugblik en een kijk op de halve eeuw springfilosofie van onze vereniging.
Mooi en geslaagd voor alle twee. Bedankt feestcomité voor die geboden kans.

 

Folklore

Demonstraties zijn al heel lang bij ons ingeburgerd. Deze keer werden we vanuit Waasmunster gecontacteerd. Een paar jaar terug gaven we in de grote sporthal een show ten beste tijdens de plaatselijke sporthulde en iemand van het feestcomité van “de vestjes en molekens” sprak ons toen aan om op hun wijkfeest ook eens langs te komen. 19 september blijkt voor hen een heuse hoogdag te zijn. 125 jaar terug stierf op die wijk in de plaatselijke café de kroegbaas en zijn weduwe zat krap bij kas en vond bij wijze van geldbeugelvulling een nieuw feest uit. Om geld in ’t laadje te brengen werd met een boerenkar, getrokken door twee stoere mannen, op de kar een “koddestekker”meegevoerd. Met een paal van om en bij de vier meter moet de karrenman een gat passen dat onder een waterbak zit, de paal tijdens de rit door het gat steken en ze opnieuw opvangen. Wie het gat mist, ligt uit de wedstrijd, en wie de paal niet terug kan vangen ook. Wie er wel in slaagt is meestal niet nat en mag naar de volgende ronde. Leuk om zien, een echt volksfeest waar het gerstenat overvloedig vloeit en mensen goedlachs weer eens iedereen van het dorp ontmoeten. Wel, wij hebben er ook van genoten en met onze kersverse “Spring Floyd” show oogsten we veel handengeklap en ooh’s en aah’s. we hebben zelfs de drukke baan gewoon voor 20 minuten toegezet met onze trampolines, dit met toelating van ’t feestcomité en ondanks het tegengepruttel van de dienstdoende agent.

Veel leute, plezier en voor ons weer wat centen in ’t bakje. We komen er graag, op al die volkse gezellige feesten.

 

We zijn alweer allang uit de startblokken

Trampolines open zetten, trainen, we zitten alweer op kruissnelheid. Groepen moeten nog wat bijgestuurd om het allemaal vlot te laten lopen, de inschrijvingen draaien vollen bak en online kan tegenwoordig ook al veel. We waren aanwezig op het “sport- en cultuur” feest in Waregem en Lipi ging alweer naar Bourges voor een colloquium voor jurering. Binnenkort staan de eerste wedstrijden voor deur, en er is alweer halverwege oktober onze traditionele “Kaas- en wijnavond” waar we eigenlijk wel een soort oud-leden reünie  willen maken.

Een tipje van de sluier rond onze nieuwe accommodatie is al opgelicht en in Waregem zijn ze al druk doende om vergunningen, gunningen en allerhande andere zaken te regelen om ons tegen eind volgend jaar een hemel op aarde te bezorgen. Hoopvol zijn we alleszins en we tellen elke training af hoeveel keer we die lastige karwei voor het openzetten nog zullen moeten uitvoeren vooraleer we in ons nieuw paleis kunnen trekken. Maar eerst moet er nog veel, heel veel getraind worden. Allé vooruit dan maar.

 

Kalender

19 september                                    Demonstratie Waasmunster
9 oktober                                            BOT selectie in Zichem (Hoogstraten)
16 oktober                                          KAAS EN WIJN AVOND “ T KLOKHUIS”

vzw Lenig en Vlug

 
Contactpersoon
Adres:
Turn- en Trampolineclub
Grote Heerweg 87
8791 Beveren-Leie

Telefoon: +32 (0)56 719295

Gegevens: BTW: BE 0449.285.588
Rekening Crelan: BE18 8600 1339 4365 (SPAA BE22)

Adres van de SPORTHAL
"Den Averul"
Koning Albertstraat 18
8791 Beveren-Leie
 

 

­