×

Waarschuwing

The form #1 does not exist or it is not published.
Zoals beloofd -  The story of Sophie
Ondertussen is haar pa al ettelijke jaren niet alleen onze echte feestneus, zijnde de barverantwoordelijke en de laatste man van alle feestelijkheden bij het opruimen en uitschenken van de laatste biertjes, maar ook onze huidige rots in de branding als voorzitter van onze dynamische vereniging. Eertijds (we schrijven 1984) lagen de kaarten helemaal anders. Was het van Freddy, dan zou ons Sophietje niet verder zijn gekomen dan een paar maanden inspringen bij lenig & vlug. Bij haar eerste optreden - bij het 25 jarig jubileum werd onze allereerste turnshow in mekaar gebokst - haperde de toen nog zeer jonge meid, bij het opruimen na de feestelijkheden, aan de oude tribunes (toen door het algekende basketteam in de oude kerk neergeplant) met als resultaat een gapende wonde aan haar linkerbeen.
Flink bloedend moest ze langs bij de huisarts voor wat hechtingen en voor Freddy was de kous toen al af. ’t Zal hier gauw gedaan zijn met dat springen was vaders commentaar. Philippe zag dat echter niet zo zitten omdat die meid verdorie talent had.
Oef ze mag blijven…
Ze mocht dan toch blijven en ’t was een bijtertje. Jaar na jaar, al moest ze er echt voor vechten, verbeterde haar kunnen en plots won ze zowat alles waar ze aan deelnam. Ettelijke keren werd ze Belgisch kampioene zowel op de dubbele minitramp als op het koningstoestel, de grote trampoline.
Ook internationaal brak ze menige potten met als super prestatie een vijfde plaats op het wereldkampioenschap in het Duitse Essen in 1992 en als vice Europese kampioene met de juniorenploeg.
Ook zij heeft de echte trampolinemicrobe te pakken. Ze behoort tot die gekke trampo-familie en is erg gekend in het milieu, niet alleen in Belgie maar ook nog altijd bij vele  leeftijdsgenoten uit haar rijke internationale presence op het wedstrijdvlak. Haar sport leidde uiteindelijk ook naar haar diploma van regente LO en met Alex erbij kon niet anders dan ook nieuw trampolineleven op de wereld worden geplaatst. Ondertussen doen Lisa en Laura het ook niet mis en zo woekert haar microbe verder. Sophie is nog altijd één van de drijvende krachten achter lenig en vlug met een nooit aflatende aanwezigheid en behulpzaamheid waar ook maar iets wordt georganiseerd. Hoe een letseltje toch voor een leven kan verantwoordelijk zijn, dat lidtekentje op haar scheenbeen is dus goud waard.
Going back into time: turn-en trampolineshow
Klaarstomen: dat was letterlijk en figuurlijk de ambiance naar de voorbereiding van onze unieke show als orgelpunt voor ons jubileumjaar. Letterlijk omdat een hittegolf onze contreien teisterde en de temperaturen in de zaal tot 35 graden opliepen en figuurlijk omdat na het Franse kampioenschap er twee examen weken volgden en ons nog slechts twee luttele weken restten om een heus spektakel in mekaar te boksen.
“Arbeit” zat, een zaal die omgetoverd diende te worden tot een heus theater, Nathalie Pontignies zette een  memorabele Darwinistische kijk op de evolutie van de mens als “aap” tot de “Beverse Homo trampoliniensis” op een enorm schilderdoek, een licht en klankorgel werd aangevoerd, en ongelooflijk maar waar werden ook tien fantastische nummers die bewuste zaterdag op scene gebracht met een enthousiasme en elan om mensen met verstomming te slaan. 

augustus1
Alles kwam aan bod: muziek, choreografie, dans, stunts en poëzie in een dergelijke dat ons publiek er eigenlijk nog niet genoeg van had. Een impressie van fotomateriaal kan op de site worden nagekeken. Maar wat ons nog het meest begeesterde was het ongelooflijk talrijk publiek (nog nooit 500 mensen voor onze shows samengezien) met als hoofdfiguur onze stichter, die kwam en zag dat het ongelooflijk goed was. Wij zeggen alleen maar simpelweg: Merci Maurice dat gij  met dat ene toestel “de trampoline”  al zoveel Bevernaars hebt kunnen bekoren en vooral een stuk van hun leven ermee hebt doorspekt.
augustus2
De jeugd sport volop
Kleuters en leerlingen van de lagere scholen krijgen elk jaar hun specifiek omnisportkamp aangereikt bij onze club. De eerste volle week van ’t groot verlof zijn ze niet in te tomen.
56 kleuters dartelden, wentelden en hotsebotsten een weekje lang in ’t Klokhuis terwijl maar liefst 96 leerlingen in verschillende groepen hun hartje ophaalden in weer een puike realisatie van lenig en vlug.  Een fantastisch team van monitoren onder leiding van Karen bij de kleuters en Bieke bij de jongeren wisten al deze kinderen weer een weekje sportelingsgewijs nieuwe dingen te ontdekken.
Hop en weg
Terwijl de omnisportkampen naar hun finale dag toegaan wordt ondertussen een grote container volgestouwd met trampolinemateriaal om in het MPI te Kortrijk als stagemateriaal te dienen voor onze zoveelste (deze keer internationale) stage voor elitespringers. Het clubrecord werd er verbeterd, er zijn ongelooflijk veel nieuwe sprongen bijgeleerd, het Frans werd wat bijgeschaafd en vooral is weer bewezen dat met het creëren van de juiste ambiance de trainers en de jeugd het ongelooflijke op trampoline kunnen realiseren. Het is zweten en zwoegen geworden in die hitte, maar onze leeuwen en leeuwinnen waren onverzadigbaar. Een fantastische week om het echte verlof in te gaan.
Als toetje het open zwembad in Kortrijk zowat helemaal voor ons alleen te hebben na een flinke donderbui om er de wipplank van katoen te geven was lekker meegenomen. De badmeesters waren onder de indruk.
Eventjes repos en dan….
Dan zijn we weeral weg. Simon werkt een stage af in het Zwitserse Aigle en Dieter en Bieke koken voor onze zeven stagiairs op de camping in de Creusevallei waar Tristan in een lekker zomerbetaande huid de jongelingen verder de knepen van het vak leert. Pas weer thuis en we starten zoals elk jaar onze laatste zomerstage. Deze keer 74 deelnemers uit maar liefst 11 verschillende clubs komen hier de technieken bijschaven. Waar elders krijgen ze trouwens die kans. Met tien trampolines, negen supertrainers (ook uit Frankrijk) en twee sportmonitoren krijgt niemand de kans om op de kant te gaan zitten. Werken is het doel en spierpijn of stijve knoken tellen hier niet. Zo zetten we direct het nieuwe werkjaar in om binnen een paar weken terug op ons normale werkschema te zitten van 5 trainingen per week. Congé fini.
Onze verdere  exploten
Beveren Kermis  -  Tentoonstelling: Samen met kunstenares Nathalie Pontignies en haar creaties brengt Lenig & Vlug een impressie  van 50 jaar clubleven
11 september  -  Medewerking aan de cultuur- en  sportmarkt om en rond de stadionvijvers in Waregem
11 september  -  Jury colloquium in Bourges
19 september  -  Demonstratie in Waasmunster
9 oktober  -  Derde BOT selectie in Meerhout
16 oktober  -  Reunie van de oud-leden en Kaas- en wijnavond
En verder nog veel… veel meer.

vzw Lenig en Vlug

 
Contactpersoon
Adres:
Turn- en Trampolineclub
Grote Heerweg 87
8791 Beveren-Leie

Telefoon: +32 (0)56 719295

Gegevens: BTW: BE 0449.285.588
Rekening Crelan: BE18 8600 1339 4365 (SPAA BE22)

Adres van de SPORTHAL
"Den Averul"
Koning Albertstraat 18
8791 Beveren-Leie
 

 

­