×

Waarschuwing

The form #1 does not exist or it is not published.

Le Portel deel twee

We gaan altijd om prestaties te leveren daar à la côte d’opale. Voor onze federale categorieën is het de, op één na de laatste kans, om een selectie af te dwingen voor de Franse kampioenschappen, voor de nationale groepen is het dan weerom de eerste mogelijkheid tot deelname. We zijn er altijd al een beetje in form en nu al gaat ons clubke met zo’n sterke delegatie aan geselecteerden naar de finale. We hebben er al twaalf die er in Parijs zullen bij zijn eind mei.  Synchroon of individueel het deert ons allemaal niet.

Uitgesteld maar niet verloren

Compiegne is een, vanwege zeer slecht sneeuwweer eind januari, uitgestelde wedstrijd. Afspraak om acht uur aan de sporthal. Iemand roept dat de GPS al is ingesteld en ons minibusje vindt zowat overal zijn weg zonder elektronica, maar volgzaam als we zijn, focussen we ons op de achtersteven van Lut haar karretje. Ik had vooraf wel even ‘gegoogled’ en gevonden dat we afrit 11 van de A1 moesten richting Chauny. Lut daverde maar door zonder nr 11 af te gaan en reed ongegeneerd Compiegne binnen en zette ons met een grote smile aan dezelfde sporthal af als vorig jaar. Ik wist beter, het moest niet Compiegne maar Chauny zijn, zowat dertig km terug. Mijn geloof in GPS weerom helemaal naar de knoppen. We lieten ons daardoor niet van ons sokken rijden en kwamen, steeds genoeg tijd incalculerend om ter plekke te komen nog goed op tijd om onze kleinsten hun werk te laten doen.

Niet zonder risico

Eén van de ouders had ons verwittigd dat ze individueel zouden rijden en iets later zouden arriveren. Nu is elektronica dan plots wel weer van belang. GSM’en naar thuis om de GSM van Marleen te hebben, om dan terug te GSM’en voor de wijziging van sporthal. Tot daar alles ok, tot we weerom een SMS’ken kregen met de vermelding: Klapband op A1, 360° gedraaid, zitten in gracht, niemand gekwetst, wachten op bijstand. Weet je, onze springerkes waren toch nog op tijd, met dank aan de Franse Wegenhulp, en ze hebben gesprongen alsof een toerke extra op de autoroute gelijk staat aan eventjes de roetsjbaan op. Mama zat er nog wat bleekjes bij, maar eind goed al goed, beide meisjes hebben er een ervaring bij en iedereen is er heelhuids vanaf gekomen. Best zo toch!

Deutsche invasion!!! Aufgepasst

Kempen, gelegen enkele tientallen km over de Nederlandse grens in Duitsland is de stad waar Ulla jaarlijks haar NIEDERRHEIN CUP  organiseert. Het is een leuke maar ook flink bezette wedstrijd en je moet er als de kippen bij zijn om je deelname te bevestigen. Vorig jaar kwamen we een paar uur te laat met onze meldingen en ging onze participatie in rook op. Dit jaar is het ons toch gelukt en samen met Tsjechen, Duitsers natuurlijk, Spanjolen en Nederlanders vulden we het deelnemersveld. We zijn opgevallen, zeker weten, niet alleen met onze mooie turnpakken en nieuwe trainings die zeer in de smaak vallen bij publiek, trainers en juryleden. We waren er de grootste deelnemende delegatie en drukten toch ook wel een beetje onze stempel op de organisatie. Zeer geslaagd met vier finalisten en één medaillewinnaar bij de juniors. Onze finalisten: Sara ging voor een zesde plaats, Jolien voor een zevende, Valerie viel net naast het podium maar Simon stond trots naast een Spaanse en Duitse springer op plaats drie. Van het andere Belgisch front wist maar één atlete zich voor de finale te plaatsen. Lenig en Vlug weer boven en dat met in elke categorie gemiddeld een 45 springers.

Generale repetitie

We zijn al lang gezien als de te kloppen club, als de “winner takes it all”, dat weten we ondertussen al, maar dat het Vlaams kampioenschap een beetje een “one man show” is geweest van “lenig en vlug”, dat konden wij niet vermoeden. Een schietgebedje gedaan misschien aan de grot in Oostakker? We hebben een goede voorgeschiedenis met onze selectieproeven her en der en met de wetenschap dat we ons ook in het buitenland weten te plaatsen, maar dat we de helft van alle medailles zouden meepikken, zonder daarom op geluk te rekenen, maar gewoon door goed werk te leveren, dat was toch een beetje onverhoopt, of is de tegenstand iets te zwak voor ’t moment.

Bij het synchroonspringen haalden we al drie Vlaamse titels binnen en de dag daarop haalden we nog eens vier titels in de individuele reeksen en heel wat ereplaatsen. 
Andere clubkes moesten zich met één titelke tevreden stellen, of dropen ontgoocheld af. Voor ons is dit echter maar een generale repetitie en we willen nog meer op het Belgisch kampioenschap halverwege mei. Goed gewerkt door iedereen, alleen moest Emilie aan de kant blijven nu haar beentje eventjes in ’t gips moet, maar dat is ook weer van voorbijgaande aard.

Dringend: verhogen van testosterongehalte

Nee, trampolinespringen is geen sport voor ‘Jeannetten’. Voetballerkes durven dat nog al eens uitkramen, terwijl ze helemaal niet weten hoe compleet onze sport wel is. Feit is dat jongens veel gemakkelijker kiezen voor een teamsport en daar hebben ze in onze contreien ook meer de kans toe. We missen wel wat mannelijk volk bij ons en daar willen wij iets aan doen. Weet je, als je flink wat oefent op onze springmat, dan kom je zoals de voetbalclubs niet eventjes tot in Roeselare of Poperinge als het om een verre verplaatsing gaat, maar dan ga je meermaals voor een weekendje weg, bvb. Naar Parijs, naar Duitsland, naar Nederland, naar het verre Franse Vannes, of naar Engeland, en soms ook eens een uitstapje naar St- Petersburg….. Jammer genoeg is het merendeel van onze springers nog altijd van het vrouwelijke geslacht. Onze oproep dus: mannen gezocht, avontuurlijk aangelegd, zin voor teamwork, doordrijver, harde trainingswerker, leuk gezelschap. We gaan voor nog meer podiumplaatsen, dus ook bij de mannen. Kom maar eens uitproberen.

Op naar:

Grenzland cup Aachen                                                         zaterdag 20 maart
Cup of Flanders te Gent                                                       vrijdag en zaterdag 9 en 10 april
Halve finales Franse competitie in Vannes (Bretagne)    1 en 2 mei

vzw Lenig en Vlug

 
Contactpersoon
Adres:
Turn- en Trampolineclub
Grote Heerweg 87
8791 Beveren-Leie

Telefoon: +32 (0)56 719295

Gegevens: BTW: BE 0449.285.588
Rekening Crelan: BE18 8600 1339 4365 (SPAA BE22)

Adres van de SPORTHAL
"Den Averul"
Koning Albertstraat 18
8791 Beveren-Leie
 

 

­