• Rouen 2016

  Rouen 2016 - geen wedstrijd, wel fotosessie ... 

 • Gravelines 2016

  Gravelines 2016 - tussen twee wedstrijden door .... 

 • BOT Bierbeek 2016

  BOT Bierbeek - en nu even allemaal serieus kijken ....

 • Championnat de France Belfort 2015

  Championnat de France - Belfort 2015 - intermezzo .... 

 • Antibes 2015

  Antibes - mei 2015 - Division Nationale - afterparty....

 • Vannes 2015

  1/2 finale Nord - Vannes 2015

 • Boulogne 2015

  Boulogne-sur-Mer - maart 2015

Zaterdag 21 juni: de Aktivacup te Berendrecht. Een plaats ten noorden van Antwerpen waar we nog nooit geweest waren: een havendorp nagenoeg tussen de dokken, een plaats die ooit in het  mooie uitgestrekte karakteristieke polderlandschap lag.

We waren meer dan welkom, de sfeer zat er in, de warme zaal zat vol. Naast een trampolinewedstrijd stond ook een wedstrijd dubbele mini en tumbling op het programma.

Onze gymnasten waren met z’n drieën: Jolien, Camille en Alexandra. Wouter moest verstek laten: een voeten(!) blessure tijdens één van de laatste trainingen, dat is balen. Ze hadden er zin in, ons trio, op een wedstrijd in de B-categorie.

Jolien moest als jongste in haar categorie de spits afbijten. Om te voldoen aan de minimumvoorwaarden moest de moeilijkheidswaarde een volledig punt hoger liggen dan haar eerder op het jaar gesprongen BOT-oefening. Jolien zette de turbo aan en sprong haar oefening uit; ze verlegde daarmee succesvol haar grens. Nu nog een halve meter hoger springen en ’t is helemaal in de sacoche.

In de volgende blok kwam Alexandra als derde aan de beurt. De opgelegde oefening begon goed, helaas, na enkele sprongen kaatste het lichaam als een pingpongbal  over en weer. Het werd beredderen. De vrije oefening was gelukkig beter, ze was goed te noemen, maar ze kan nog veel beter, dat heeft ze al bewezen op training.

Camille was dan de hekkensluiter van haar groep. Haar eerste drie sprongen in de opgelegde reeks waren pareltjes, maar toen kregen de zenuwen de bovenhand: ze volgde dan maar het brein dat erop los improviseerde en niets aan moeilijkheid ontzag. Als laatste sprong in de vrije reeks stond voor de eerste keer een rudolf geprogrammeerd; er was wel een “B” scenario voorzien, maar dat was niet echt een optie. Dus was het eventjes spannend: doet ze het of doet ze het niet? En “yes, she can!”… she did it!

Met de uitslag zijn we gematigd tevreden, het kon hier en daar wel iets beter, maar we mogen niet vergeten dat onze springers minder dan de helft aan trainingsuren in de benen hebben dan hun reeksgenoten en dat Jolien bovendien in een gemengde categorie juniores/seniores sprong als jongste. De veerkracht van de trampolines was ook niet dat wat ze gewend waren (zo te horen): “nog minder dan onze trampolie aan de nooduitgang”. Tja, nu weten we waarvoor een “slechte” trampoline dient.  Alexandra werd 7de, Camille 11de en Jolien 13de op 16 springers. Een welverdiende proficiat, jullie motivatie was super!

Voor herhaling vatbaar, het was een mooie ervaring voor zowel springsters als trainster.

vzw Lenig en Vlug

 
Contactpersoon
Adres:
Turn- en Trampolineclub
Grote Heerweg 87
8791 Beveren-Leie

Telefoon: +32 (0)56 719295

Gegevens: BTW: BE 0449.285.588
Rekening Crelan: BE18 8600 1339 4365 (SPAA BE22)

Adres van de SPORTHAL
"Den Averul"
Koning Albertstraat 18
8791 Beveren-Leie
 

 

Dit is een ongeldig emailadres.

Vul een onderwerp in.

Vul uw bericht in.


Invalid Input

­